Informatieavond Bewust wonen en leven in Doorwerth

Renkum voor Elkaar, gemeente Renkum en de brandweer organiseren op maandag 29 mei aanstaande samen een informatieve bijeenkomst rondom Bewust wonen en leven in Doorwerth. Iedereen die meer wil weten over zelfstandig (blijven) wonen is van 19.00 tot 21.00 uur welkom in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7 in Doorwerth. De toegang is gratis.

Comfortabeler en veiliger wonen
Aanwezigen krijgen praktische tips en inspirerende voorbeelden over het comfortabeler, veiliger en duurzamer maken van een woning. Zoals aanpassingen in en rondom het huis. Én het gaat ook over wat de buurt voor elkaar kan betekenen als het even iets minder gaat met een buurtbewoner en ondersteuning nodig is bij alledaagse dingen. Wethouder Hermine van den Berg: “Kleine slimme oplossingen kunnen soms al helpen om het woonplezier en de veiligheid te vergroten. Bewust wonen en leven doen we samen en dat is wat tijdens deze avond centraal staat. Een samenleving waarin we elkaar helpen moet toch eigenlijk een vanzelfsprekendheid zijn.”

Na de presentaties wordt in kleine groepen verder gesproken met elkaar en met de aanwezige organisaties en, over prettig en veilig (blijven) wonen. Er is dan ook de mogelijkheid om ideeën te delen en vragen te stellen.